Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Radiokaka
En klassiker som även går under namnet ischokladkaka, källarkaka och kexkaka. Söt och god kaka som man måste servera kylskåpskall då den smälter fort i rumstemperatur.
Räcker till 20 bitar
Räcker till...
20 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 250 gram kokosfett
- 200 gram mörk blockchoklad
- 2 st ägg
- 3 dl florsocker
- 25 st mariekex, fingerwafers eller liknande
Smält kokosfett och blockchoklad på svag värme i en kastrull. Låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör sakta och försiktig ner det ljumma chokladfettet i smeten.
Klä en avlång form, 1 1/2 liter med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan därefter kex och chokladsmet, avsluta med ett lager chokladsmet.
Låt formen stå i kylskåp, gärna över natten. Skär i tunna skivor. servera genast.