Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Semifreddo à lá Kjersti

Receptet insänt av

Kjersti Bylin Casteryd, Uppsala

Vote

Räcker till 10-12 portioner

Räcker till...

10-12 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 äggvitor
  • 6 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl lime- eller citroncurd
  • 1 msk varmt vatten
Till garnering
  • Mandelbiscotti eller mandelmaränger grovkrossade
  • Jordgubbar eller andra bär
  1. Vispa grädden till fast skum, sätt i kylen.

  2. Blanda äggulor, florsocker, vaniljsocker, curd och 1 matsked varm vatten och vispa under 10 minuter till en fluffig smet.

  3. Vispa i en tredje bunke äggvitorna till en nästan fast marängmassa.

  4. Blanda varsamt först gulorna med grädden och vänd sedan marängen under massan.

  5. Klä en sockerkaks- eller tårtring (1,5 lit) med matfilm. Fyll glassmassan i formen, täck med matfilm och frys i under minst 6 timmar.

  6. Sätt glassen 20 - 30 minuter före servering i kylskåpet.

  7. Portionera och lägg på kylt serveringsfat.

  8. Garnera med bär och biscotti eller mandelmaränger.