Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Skånsk Äggakaka

En oemotstånligt god lördagslunch! Den passar bra till hungriga barn, och morföräldrar också! Går ganska snabbt att göra, och är inte vidare komplicerat! Blir som en stor pankaka, fast ändå inte!

MissMe

Vote
(2)

Räcker till 1 st äggakaka

Räcker till...

1 st äggakaka

Ingredienser

Så gör du

  • 3½ dl vetemjöl
  • 5 st ägg
  • 1½ tsk salt (Börja med lite mindre, bacon är salt!)
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk socker (Valfritt)
  • 1 pkt bacon (Valfritt)
  • lingonsylt (Valfritt)
  1. Stek bacon i en gjutgärnspana (om ni har!) tills det blir knaprigt. Ha i mycket lite fett i pannan när ni stekerHar man valt bort bacon så struta i den här punkten.

  2. Vispa ihop alla torra ingredienser i en bunke tillsammans med mjölken till en klumpfri smet.

  3. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa noga!

  4. Värm upp lite stekfett i samma stekpanna som andvändes till baconet. Om det var mycket stekrester i pannan så diska det snabbt först. Ha på låg värme! Häll i smeten i pannan.

  5. Rör runt med en gaffel i botten av pannan tills smeten börjar bli fast och mest består av klumpar. Låt sedan stå under uppsikt på spisen, på låg värme! Se till att kanterna inte fastnar i pannan.

  6. När den verkar vara helt stekt på den ena sidan så själp över kakan på ett stort fat och om det är mycket stekrester i pannan, diska av den. Häll sedan i nytt fett och lägg tillbaka kakan och stek den andra sidan.

  7. När kakan är färdig, severa genast med lingonsylt och det knapriga baconet. Drick gärna ett glas mjölk till!