Ingredienser
Så gör du
Mördeg
- 3 3/4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl strösocker
- 150 g smör
- 1 st äggula
Fyllning
- 100 g mandel
- 2 dl florsocker
- 1 st äggvita
- rivet skal från en apelsin
- 1 msk syltat apelsinskal
- ev. röd livsmedelsfärg
Glasyr
- florsocker utrört i lite vatten
- hackade pistagenötter
Blanda alla ingredienser till mördegen och låt vila i kylskåp ca 30 minuter
Fyllning: Skålla och skala mandeln. Kör mandeln i matberedare och blanda med florsocker. Tillsätt övriga ingredienser och färga ev. massan med lite röd färg, som lösts upp i lite, lite vatten. Forma fyllningen till en lång rulle på mjölat bakbord.
Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut mördegen från kylen. Dela i fyra delar och kavla ut varje del till 10 cm breda, platta längder. Lägg på mandelrullen och svep den runt mördegen. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda de fyllda längderna i 10-15 minuter. Låt svalna.
Blanda samman glasyren och pensla längderna med den. Strö på hackade pistaschnötter. Skär rullarna på snedden till mindre kakor.