Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)
Vote
(2)

Räcker till 40 st

Räcker till...

40 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

Mördeg
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 st äggula
Fyllning
  • 100 g mandel
  • 2 dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • rivet skal från en apelsin
  • 1 msk syltat apelsinskal
  • ev. röd livsmedelsfärg
Glasyr
  • florsocker utrört i lite vatten
  • hackade pistagenötter
  1. Blanda alla ingredienser till mördegen och låt vila i kylskåp ca 30 minuter

  2. Fyllning: Skålla och skala mandeln. Kör mandeln i matberedare och blanda med florsocker. Tillsätt övriga ingredienser och färga ev. massan med lite röd färg, som lösts upp i lite, lite vatten. Forma fyllningen till en lång rulle på mjölat bakbord.

  3. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut mördegen från kylen. Dela i fyra delar och kavla ut varje del till 10 cm breda, platta längder. Lägg på mandelrullen och svep den runt mördegen. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

  4. Grädda de fyllda längderna i 10-15 minuter. Låt svalna.

  5. Blanda samman glasyren och pensla längderna med den. Strö på hackade pistaschnötter. Skär rullarna på snedden till mindre kakor.