Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Baklava

Sar0vick

Vote
(9)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 25-35 bitar

Räcker till...

25-35 bitar

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1 paket filodeg
  • 150 gram smör ,margarin funkar också bra
  • Saft från 1 citron
  • 1/2 kg hackade nötter Pistage, valnötter, mandel är utmärkt till baklava
  • 3 dl socker
  • 2 1/2 dl vatten
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Pressa ut citronsaft över en kastrull med vatten och socker. Koka vattnet och sockret i ungefär 10 minuter och låt sedan svalna.

  2. Rulla ut filodegen. Pensla på filodegen med smöret. Lägg sedan nötter på ena sidan och rulla till en rulle,  lägg dem i en plåt och smörj nu en gång till på hela rullen. Skär till bitar, du kan betsämma hur stora eller små bitar du vill ha det. Sedan ungefär 20 minuter i ugnen eller tills dem blivit krispiga och fått fin gyllenbrun färg.

    Valfritt:

    Garnera med hackade pistagenötter över baklavan.

    Tillsätt valfri krydda till fyllningen såsom kanel.

  3. När dem är klara så häller du över sockervattnet över baklavan och så låter dom svalna innan dom serveras.