Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Biscotti

I detta recept kan du välj bland två smakvarianter. Gör båda, eller den som är just din favorit!

Vote
(7)

Räcker till ca 60 st skorpor

Räcker till...

ca 60 st skorpor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Smaksättning 1
  • 100 g Dr. Oetker hackade hasselnötter som rostas i torr stekpanna i några minuter
  • 25 g hackad choklad
  • 25 g Dr. Oetker Apelsinskal
Smaksättning 2
  • 100 g Dr. Oetker hackad mandel som rostas i torr stekpanna i några minuter
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljaroma
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  1. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten.

  3. Dela smeten i två lika delar och blanda i de olika smaksättningarna.

  4. Forma varje smaksatt deg till två längder, ca 20 cm. Pensla längderna med lätt uppvispad äggvita och grädda i ugn 25-30 minuter tills de får en gyllene färg.

  5. Låt längderna svalna 5 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader.

  6. Skär varje längd till 15 små skorpor och lägg tillbaka på plåten med lite mellanrum. Låt skorporna torka i ugnen i ca 45 minuter.

  7. Låt dom kallna helt innan de förvaras i tät kakburk.