Biscotti med cocktailbär
Ett recept på krispiga biscotti med saftig smak från röda och gröna cocktailbär.
Räcker till 35-40 st
35-40 st
Ingredienser
Så gör du
- 100 g Dr. Oetker mandelspån
- 50 g Dr. Oetker röda cocktailbär
- 50 g Dr. Oetker gröna cocktailbär
- Rivet skal från 1 citron
- 100 g mjukt smör
- 150 g socker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 175 g vetemjöl
- 1 st ägg
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget.
Grovhacka mandlarna och cocktailbären, och vänd dem i citronskalet.
Blanda bikarbonat och mjöl, och rör sen ihop tillsammans med smör- och sockerblandningen.
Dela degen i 4 delar, och rulla till längder som läggs på bakplåt. Platta ut längderna lite med fingrarna.
Grädda dem i ugnen i 12-15 minuter, på 200 grader. Låt svalna.
Skär så att du får ut sneda längder, och in med plåten i ugnen igen. Nu på 50 grader, så de torkar och blir krispiga.
Låt kakorna svalna på galler. Ringla över smält choklad om du vill lyxa till dessa goda biscotti ännu mer.
Förvaras i burk med tätt lock.