Biscotti med hasselnötter och choklad
Biscotti är små söta skorpor som passar utmärkt till eftermiddagsfikat.
Följ det här receptet och du får utsökta bicottin med bitar av hasselnötter och choklad!
Räcker till ca. 60 st biscotti-skorpor
ca. 60 st biscotti-skorpor
Ingredienser
Så gör du
- 100 g hasselnötter
- 100 g choklad (mörk choklad rekommenderas)
- 100 g mjukt smör
- 3 dl socker
- 3 st ägg
- 2 msk starkt kaffe
- 8 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Steg 1
Sätt ugnen på 180 grader och vänta tills den kommer upp i värme.
Rosta sedan hasselnötterna högt uppe i ugnen i ca. 5 minuter. Lägg hasselnötterna i en kökshandduk, vik ihop den och gnugga dem hårt mot varandra så att skalet lossnar.
Hacka hasselnötterna och chokladen grovt och lägg sedan åt sidan.Steg 2
Vispa smör och socker poröst med en elvisp och sedan vispar du i ett ägg i taget.
Tillsätt kaffe.Steg 3
Tillsätt hasselnötter och choklad.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och häll sedan ner det i kak-degen. Blanda varsamt (med händerna) till en deg. Knåda inte!Steg 4
Dela degen i två delar och rulla ut dessa till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda längst ner i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna i en kvart.Steg 5
Sänk värmen till 75 grader, för snart ska vi torka skorporna.
Skär kak-längderna i skivor på snedden och lägg sedan varje skorpa ner. Torka dem i ugnen i ca. 50 minuter eller tills de är riktigt torra. Sätt gärna en smörkniv i springan mellan ugnslucka och ugn så ev. fukt kan smita ut.
Låt svalna och förvara sedan torrt och svalt.LYCKA TILL!