Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Biskvier med vit choklad och melonsmak

Annorlunda biskvier men sagolikt goda.

tulipans bakverk

Vote

Räcker till 10-15 stycken

Räcker till...

10-15 stycken

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Bottnar:
  • 300 gram mandelmassa
  • 1 st äggvita
Fyllning:
  • 2 dl socker
  • 6 msk vatten
  • 4 st äggulor
  • 250 gram rumsvarmt smör
  • några droppar karamell färg eller pasta färg
  • några droppar melon essens Finns att köpas/beställas på essens fabriken i Stockholm
  • vit och mörk choklad
  • Riv mandelmassan, blanda ihop äggvitan och mandelmassan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att dom blir runt en 2,5cm i diameter . Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12min. I 180 grader.
    Lossa kakorna försiktigt och låt dom svalna på galler.

    Fyllning: Koka vatten och socker till en simmig lag och låt den svalna. Lägg äggulorna i en bunke/skål och häll dit sockerlagen . Vispa blandningen vitt och porös. Blanda ner smöret klickvis och fortsätt vispa en stund. Häll lite karamell färg för att få lite melon färg.
    Den ska bli slät och blank.

    Spritsa fyllningen på varje avsvalnade kaka elller lägg på med en tsk. Ställ i kylskåp en bra stund så att dom blir riktigt kalla.
    Smält vitchokladen. När kakornas fyllning blivit kall, ta en sked och häll chokladen över krämen. Låt kallna. Smält mörkchokladen och använd en tsk för att ringla över kakorna.

    Ät och njut!