Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Björnbärsmacarons

Macarons är inte helt enkelt att få till, det finns massor av tips hur man ska baka de perfekta macrons på nätet! Vi har provbakat macarons ett antal gånger och testat många olika recept, och den här gången har vi hittat ett väldigt bra recept! De blev släta och fina, sega och frasiga, och fyllningen blev god! 

Vote
(6)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

 • 110 g ekologiska ägg
 • 5 msk socker
 • 100 g finmald mandel mandelmjöl
 • 200 g florsocker
 • rosa färgpulver
Björnbärsganache
 • 1 dl grädde
 • 260 g vit choklad
 • 30 g frystorkade björnbär mortlat till ett fint pulver
 • en nypa salt
 1. Ställ fram äggvitan 24 timmar i rumstemperatur innan du ska baka. Kommer du på att du vill baka nununu (som jag oftast gör…) så går det även att micra äggvitan försiktigt i micron. Sätt då microvågsugnen på full effekt, ställ in skålen med äggvita och låt den gå i 5 sekunder. Öppna micron och upprepa två gånger till, alltså totalt 15 sekunder. Känn därefter med fingret i skålen om äggvitan blivit rumstempererad. Har den det så är den klar annars kan man köra den ytterligare 5 sekunder.

 2. Sikta ned mandel och florsocker i en skål och blanda ordentligt. Sätt ugnen på 125 grader.

 3. Vispa äggvitan med färgpulvret till du får ett fast ljusrosa skum där bunken går att ha över huvudet.

 4. Sänk farten på elvispen och tillsätt en matsked i taget av sockret till äggviteblandningen och vispa till du får en glansig marängsmet. 

 5. Stäng av vispen och sikta ned hälften av mandelmjölsblandingen. Vänd ned blandningen försiktigt tillsammans med marängsmeten så allt blandas. Tillsätt resten av mandelmjölsblandingen och upprepa proceduren. Smeten är klar när man har vänt runt smeten så mycket att den får en konsistens av ”lava”. 

 6. Spritsa ut femkronor på bakplåtspapper och låt vila i ungefär 45 minuter, skalen ska få en hinna innan dem ska in i ugnen så känn lite lätt på dem och se om det fastnar någon smet på fingret. Gör det inte det så är det dags att stoppa in dem i ugnen i ungefär 20 minuter.

 7. Ganache: Finhacka vit choklad. Koka upp grädde och ställ åt sidan. Vänd genast ned all den hackade chokladen, de frystorkade jordgubbarna och och saltet. Blanda med en visp till all choklad smält. Låt stå kallt, gärna över natten i kylen så ganachen stelnar ordentligt.