Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Cake Pops med vit choklad

Låt fantasin flöda med Cake pops!

Cake pops förvaras bäst i kylskåp upp till 5 dagar.

Här nedan finner ni vårt recept på cake pops med vit choklad:

Vote
(14)

Räcker till ca 40 st

Räcker till...

ca 40 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 150 gr smör
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl mjölk
Smörkräm
  • 40 gr mjukt smör
  • 2 msk mjölk
  • 1,5 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Garnering
  • 400 gr vit choklad
  • Dr. Oetker valfritt strössel och figurer
  • Dr. Oetker Writing Icing decor
  • klubbpinnar eller grillspett av trä
  • oasis för blommor eller en skål med socker, eller något annat att ställa klubborna i
  1. Vispa ägg och socker luftigt. Rör ner smör och vaniljsocker. Blanda mjölk, kakao och bakpulver och tillsätt detta.

  2. Häll smeten i bakplåtpappersklädd springform, 22 cm i diameter. Grädda i 160 grader, ca 50 min. Låt kakan svalna.

  3. Vispa samman smör, mjölk, florsocker, kakao och vaniljsocker till smörkrämen.

  4. Smula sönder kakan och blanda med smörkrämen. Rör till mjuk och slät konsistens, som chokladbollar.

  5. Rulla bollar, 3-4 cm i diameter av degen.

  6. Smält lite av chokladen över vattenbad och doppa pinnarna i chokladen innan de stick ned i cake-pop-bollarna.

  7. Ställ klubborna i kyl ca 30 min.

  8. Smält resten av chockladen över vattenbad och doppa ner klubborna i den. Dekorera med figurer eller strössel innan chokladen stelnar.

  9. När chokladen stelnat, dekorera även med dekorationsglasyr.

  10. Sätt ner klubborna i en oasis eller en skål med socker eller liknande tills chokladen stelnat helt.