Chocolate Cake Pops
Recept på söta och smaskiga Cake Pops som passar lika bra till Halloween som till barnkalaset.
Räcker till 45 st
45 st
Ingredienser
Så gör du
- 550 g brownie eller chokladsockerkaka (eller annan mjuk chokladkaka)
- 125 ml apelsinjuice
- 145 g hackade russin
- 65 g kokos
- 60 ml sötad kondenserad mjölk
- 2 msk kakao
- 250 g chokladknappar (eller hackad mörk choklad)
- 125 g Dr. Oetker Mix Strössel
- 4 förp Dr. Oetker Sugar eyes
- 45 st cake pop pinnar och en stor bit frigolit att fästa cake pops i
Mixa samman hackade russin och apelsinjuice och ställ åt sidan.
Bryt chokladkakan i små bitar och mixa i matberedare till fina smulor.
Tillsätt russinblandningen, kokos, kondenserad mjölk och kakao och rör samman.
Klä en bakform med bakplåtspapper. Tryck ut massan mellan två ark bakplåtspapper till den är ca 1 cm tjock. Lägg över i bakformen. Täck över lite löst med plastfolie och ställ i frysen en timme så att massan stelnar.
Häll chokladknapparna i en värmetålig skål över en kastrull halvfylld med sjudande vatten. Rör med en metallsked tills chokladen är helt smält.
Ta ut den utkavlade kakmassan från frysen.
Tryck ut 5 cm stora rundlar med en kakstans. Placera varje rundel på en cake pop pinne.
Doppa varsamt varje cake pop i den smälta chokladen och skaka av eventuell överflödig choklad. Strössla toppen av cake popsen med strössel och fäst ett sockeröga på mitten av cake popen.
Placera cake popsen i en bit frigolit för ett upprätt stöd. Låt stå i ca 30 minuter så att chokladen stelnar.