Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Chocolate Cake Pops

Recept på söta och smaskiga Cake Pops som passar lika bra till Halloween som till barnkalaset. 

Vote
(7)

Räcker till 45 st

Räcker till...

45 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 550 g brownie eller chokladsockerkaka (eller annan mjuk chokladkaka)
  • 125 ml apelsinjuice
  • 145 g hackade russin
  • 65 g kokos
  • 60 ml sötad kondenserad mjölk
  • 2 msk kakao
  • 250 g chokladknappar (eller hackad mörk choklad)
  • 125 g Dr. Oetker Mix Strössel
  • 4 förp Dr. Oetker Sugar eyes
  • 45 st cake pop pinnar och en stor bit frigolit att fästa cake pops i
  • Mixa samman hackade russin och apelsinjuice och ställ åt sidan.

    Bryt chokladkakan i små bitar och mixa i matberedare till fina smulor.

    Tillsätt russinblandningen, kokos, kondenserad mjölk och kakao och rör samman.

    Klä en bakform med bakplåtspapper. Tryck ut massan mellan två ark bakplåtspapper till den är ca 1 cm tjock. Lägg över i bakformen. Täck över lite löst med plastfolie och ställ i frysen en timme så att massan stelnar.

    Häll chokladknapparna i en värmetålig skål över en kastrull halvfylld med sjudande vatten. Rör med en metallsked tills chokladen är helt smält.

    Ta ut den utkavlade kakmassan från frysen.

    Tryck ut 5 cm stora rundlar med en kakstans. Placera varje rundel på en cake pop pinne.

    Doppa varsamt varje cake pop i den smälta chokladen och skaka av eventuell överflödig choklad. Strössla toppen av cake popsen med strössel och fäst ett sockeröga på mitten av cake popen.

    Placera cake popsen i en bit frigolit för ett upprätt stöd. Låt stå i ca 30 minuter så att chokladen stelnar.