Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Chocolate Chip Cookies

Krispiga, amerikanska och med mycket choklad! Perfekta med andra ord!

BakeCake

Vote
(3)

Räcker till ca 20 st stora kakor

Räcker till...

ca 20 st stora kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 185 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 6 1/2 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl farinsocker
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 185 g mörk choklad grovt hackad
  • 170 g hasselnötter grovt hackad
  1. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål.

  2. Blanda mjukt smör med strösocker, vaniljsocker och farinsocker i en annan skål.
    Rör om ordentligt.

  3. Tillsätt lättvispade ägg.

  4. Häll i havregrynen och rör om alltsammans.

  5. Häll ner mjölblandningen, rör om.

  6. Tillsätt hasselnötterna och chokladen , rör om.

  7. Gör 20 stycken "bollar" av smeten och fördela på bakplåtsklädda plåtar. Platta till dom något.
    Se till att kakorna inte ligger för tätt, eftersom dom kommer att flyta ut en hel del i ugnen.

  8. Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter, eller tills kakorna fått en fin färg. Låt de svalna på plåten.