Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chocolate chip cookies
Recept på helt underbart goda cookies med hackad mörk choklad och hasselnötter. Halva kakan doppas i vit choklad för en sötma som passar perfekt ihop med resterande smaker.
Räcker till 25-30 st
Räcker till...
25-30 st
Ingredienser
Så gör du
- 225 g Smör rumstempererat
- 2 dl Brunt farinsocker
- 2 dl Strösocker
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 2 st Ägg
- 3,5 dl Vetemjöl
- 0,5 dl Kakao
- 1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
- 0,5 tsk Salt
- 150 g Mörk choklad hackad
- 100 g Dr. Oetker Hackade Hasselnötter
Dekoration
- 300 g Vit choklad
- Dr. Oetker Rudolph Mix strössel
- Sätt ugnen på 225°c
- Vispa ihop smör, socker och brunt farinsocker så att det blir poröst och luftigt.
- Tillsätt äggen. Ta ett åt gången och vispa kraftigt med elvispen så att smöret går ihop med äggen.
- Blanda ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt och bikarbonat.
- Sist tillsätter du även den hackade mörka chokladen och nötterna.
- Forma degen till 2 rullar (kyl gärna degen någon timme, men det är inte nödvändigt) Skär sedan i 1,5 cm tjocka skivor lägg på plåtar med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut så ha ordentligt med mellanrum. Grädda i ca 10 - 12 minuter.
- Låt kakorna svalna när de är färdiggräddade. Under tiden så förbereder du chokladen som kakorna ska doppas i.
Dekoration
- Smält chokladen i microvågsugn eller i ett vattenbad.
- Doppa ena halvan av kakan i den smälta chokladen, strö över Rudolph Mix strössel och låt sedan chokladen stelna.