Chocolate orange kisses
Dessa söta maränger med lite choklad emellan gör sig väldigt fint
på både kakfatet och festbuffén.
Räcker till ca 25 st
ca 25 st
Ingredienser
Så gör du
- 150 ml äggvita (ca 4 ägg)
- 220 g strösocker (gärna extra fint)
- 1 tsk ättiksprit
- 200 gram mörk choklad, 60–70%
- 4 msk vispgrädde
- 2 msk apelsinlikör
Sätt ugnen på 120°C.
Vispa äggvitorna med elvisp tills det börjar bildas hårda toppar.
Tillsätt socker och ättiksprit medans du vispar.
Vispa tills smeten blir tjock och glansig.Spritsa eller skeda upp marängen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Baka i ugnen mellan 15–30 minuter, tills ytan blir lite krispig.
Stäng av ugnen och låt marängen stå i ca 30 minuter innan du tar ut dem.Smält choklad, grädde och apelsinlikör i en kastrull och vispa samman till en slät kräm.
Låt svalna helt.Sätt ihop marängerna genom att spritsa eller bred på chokladkrämen.
Låt stelna.För att inte chokladkrämen ska rinna av marängerna, ställ in dem lite snabbt i kylskåpet.