Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Chocolate salami roll

Det här är ett mycket lätt och framförallt oerhört gott recept på "Chokladsalamirulle". Skiva upp och servera som småkaka till kaffet. 

Vote
(5)

Räcker till 24 st skivor

Räcker till...

24 st skivor

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 270 gram Mariekex
  • 130 gram smör
  • 50 gram kakao
  • 150 gram mjölkchoklad
  • 125 gram socker
  • 4-5 msk mjölk
  • 2-3 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2-3 tsk Dr. Oetker romarom (kan uteslutas)
  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör om tills chokladen har smält och ta bort från plattan. Låt det kallna.

  2. Under tiden lägg 130 g kex samt sockret i en matbereddare och hacka fint. Bryt eller krossa resten av kexen grovt. 

  3. Blanda alla ingredienser väl. Testa att rulla lite deg till en liten boll som håller ihop. Om bollen smular, tillsätt lite mer mjölk.

  4. Rulla degen i plastfolje. Forma som en salami. Ställ degen i kylen ett par timmar tills den stelnar.

  5. Salamin kan rullas i florsocker, kakao, kokosflingor, strössel eller hackade nötter. Jag rullade min i florsocker blandad med vanilj innan jag delade i ca 1 cm tjocka skivor.

  6. Tips:

    Det går att variera receptet. Blanda i lite favorit nötter, jordnötssmör eller torkad frukt. Varför inte göra en mer vuxen variant och smaksätta med starkt bryggkaffe istället för mjölk? Eller smaksätt med en god cognac om inte likör?