Ingredienser
Så gör du
- 150 gram mandelmassa
- 1/2 dl socker
- 1 st äggvita
Fyllning
- 5 msk socker
- 5 msk vatten
- 2 st äggulor
- 150 g smör eller magarin
- 2 tsk Dr Oetker vaniljsocker
Garnering
- 100 gram mörk choklad
- 25 gram kokosfett
Sätt ugnen på 175°C.
Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet.
Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm diameter och platta till toppen.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
Koka socker och vatten tills lagen tjocknar. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt en äggula i taget under kraftig vispning. Låt blandningen svalna i rumstemperatur.
Tillsätt mjukt matfettet i små klickar under omrörning. Smaksätt med vaniljsocker.
Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida. Låt de bli kalla.
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med kokosfett i mikrovågsugn eller i ett vattenbad på spisen.
Doppa biskvierna i chokladen och låt den stelna. För att få ett tjockare chokladtäcke kan man doppa två gånger.