Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Choklad Biskvier

Portioner:  30 st

helsingborgrecepten

Vote
(9)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram mandelmassa
  • 1/2 dl socker
  • 1 st äggvita
Fyllning
  • 5 msk socker
  • 5 msk vatten
  • 2 st äggulor
  • 150 g smör eller magarin
  • 2 tsk Dr Oetker vaniljsocker
Garnering
  • 100 gram mörk choklad
  • 25 gram kokosfett
  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet.

  3. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm diameter och platta till toppen.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.

  5. Koka socker och vatten tills lagen tjocknar. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt en äggula i taget under kraftig vispning. Låt blandningen svalna i rumstemperatur.

  6. Tillsätt mjukt matfettet i små klickar under omrörning. Smaksätt med vaniljsocker.

  7. Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida. Låt de bli kalla.

  8. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med kokosfett i mikrovågsugn eller i ett vattenbad på spisen.

  9. Doppa biskvierna i chokladen och låt den stelna. För att få ett tjockare chokladtäcke kan man doppa två gånger.