Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Choklad- och havregrynskakor med jordnötssmör
Recept på superenkel småkaka som enkelt slängs ihop, och du behöver inte ens starta ugnen!
Räcker till 35-40 st
Räcker till...
35-40 st
Recepttyp
Småkakor
Havrekakor
Ingredienser
Så gör du
- 1 1/4 dl smält smör
- 4 dl strösocker
- 1 1/4 dl mjölk
- 4 msk kakao
- 1 1/4 dl jordnötssmör
- 7½ dl havregryn
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Blanda de första 4 ingredienserna i en kastrull och koka upp på spisen.
Fortsätt koka för en minut till. Tillsätt resten av ingredienserna, de sista 3, och blanda väl.
Låt smeten stå lite, kanske 2-3 minuter ifall den känns för lös. Då sväller havregrynen lite.
Klicka med en matsked på vaxpapper eller smörat bakplåtspapper på en plåt.
Låt kakorna kallna och stelna.
Förvara kakorna svalt i burk med lock.