Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Choklad- och havregrynskakor med jordnötssmör

Recept på superenkel småkaka som enkelt slängs ihop, och du behöver inte ens starta ugnen!

Vote
(1)

Räcker till 35-40 st

Räcker till...

35-40 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 1/4 dl smält smör
  • 4 dl strösocker
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 4 msk kakao
  • 1 1/4 dl jordnötssmör
  • 7½ dl havregryn
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • Blanda de första 4 ingredienserna i en kastrull och koka upp på spisen.

    Fortsätt koka för en minut till. Tillsätt resten av ingredienserna, de sista 3, och blanda väl.

    Låt smeten stå lite, kanske 2-3 minuter ifall den känns för lös. Då sväller havregrynen lite.

    Klicka med en matsked på vaxpapper eller smörat bakplåtspapper på en plåt.

    Låt kakorna kallna och stelna.

    Förvara kakorna svalt i burk med lock.