Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Chokladbiskvier

Ett litet tålamodskrävande recept, men otroligt kul att göra och framför allt är det hur gott som helst!

BakeCake

Vote
(11)

Räcker till ca 30 st

Räcker till...

ca 30 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 400 g mandelmassa
  • 3 st äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
Chokladsmörkräm:
  • 400 g margarin
  • 3 dl florsocker
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 5 st äggulor
  • 7 msk kakao
Garnering:
  • 250 g blockchoklad
  1. Rör ihop mandelmassan, äggvitorna och strösockret med en elvisp i cirka 1 minut, tills du får en smet utan klumpar.

  2. Spritsa sedan ut runda klickar på bakpappersklädd plåt. Låt torka 30 minuter.

  3. Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader 14-20 minuter, tills de är ljusbruna.

  4. Låt kallna på plåten. Vänd dem sedan då smörkrämen ska bres på, så att du får den plana sidan att bre på.

  5. Rör ihop alla ingredienserna till chokladsmörkrämen med en elvisp tills du har fått en kräm.

  6. Bred på krämen på kakorna.

  7. Smält blockchokladen över ett vattenbad i en djuptallrik. 

  8. Doppa biskviernas yta så smörkrämen blir täckt. Eller ringla över chokladen i ett fint mönster. Låt sedan chokladen stelna.