Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Chokladbiskvier

En gammal klassiker som alltid går hem!

maddesmumms

Vote
(17)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Räcker till 15-20 st

Räcker till...

15-20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Bottnar
  • 100 gram mandel skållad,skalad & mald
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 st ägg vitor
Smörkräm
  • 100 gram smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 2 msk kakao
Garnering
  • 100 gram mörk blockchoklad Smällt
  • ½ msk olja
  1. Skålla, skala & mal mandeln, blanda med siktad florsocker. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner i mandeln.

    klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10min i ungen i 175 grader. Låt kallna.

  2. Rör ihop alla ingredienserna till smörkrämen och bred den toppigt på undersidan av kakorna, ställ sedan i frysen i ca 1h.

  3. Smäll chokladen med oljan över ett vattenbad, doppa sedan kakorna och låt stelna!

    Mumms!