Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladbiskvier
En gammal klassiker som alltid går hem!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 15-20 st
Räcker till...
15-20 st
Näringsvärde
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
Bottnar
- 100 gram mandel skållad,skalad & mald
- 1 ½ dl florsocker
- 2 st ägg vitor
Smörkräm
- 100 gram smör
- 1½ dl florsocker
- 1 st äggula
- 2 msk kakao
Garnering
- 100 gram mörk blockchoklad Smällt
- ½ msk olja
Skålla, skala & mal mandeln, blanda med siktad florsocker. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner i mandeln.
klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10min i ungen i 175 grader. Låt kallna.
Rör ihop alla ingredienserna till smörkrämen och bred den toppigt på undersidan av kakorna, ställ sedan i frysen i ca 1h.
Smäll chokladen med oljan över ett vattenbad, doppa sedan kakorna och låt stelna!
Mumms!