Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladblommor
Blomformade kakor gjorda med wilton kaksprits och dekorerade med non stop
Räcker till 60 st beroende på antal sprits-tryck per kaka
Räcker till...
60 st beroende på antal sprits-tryck per kaka
Recepttyp
Småkakor
Ingredienser
Så gör du
- 225 g smör
- 1,5 dl socker
- 1 dl kakao
- 2 st äggulor
- 4-4,5 dl vetemjöl
- 0,5 krm bakpulver
- 1 påse Non stop eller liknande
Sätt ugnen på 175°C
Rör smör och socker till en jämn massa
Tillsätt äggulor, kakao och mjöl, arbeta ihop till en deg (degen ska kännas mjuk och nästan kalddig, inte kompakt som vanlig kakdeg)Fyll kakspritsen med deg, sätt i valt munstycke (jag använde det med 8 kronblad och en plupp i mitten)
Spritsa kakorna ganska tätt på en plåt UTAN bakplåtspapper (de fäster inte på bakplåtspapper)
Dekorera med en Non Stop i mitten av varje kaka
Grädda mitt i ugnen 10-15 min