Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Chokladdoppade maränger

Vote
(13)

Räcker till 1 st plåt maränger

Räcker till...

1 st plåt maränger

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 äggvitor
  • 230 g socker
  • 200 g mörk blockchoklad
  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till hårt skum.

  2. Vispa sedan ner halva sockermängden lite i taget till vitorna blir blanka och smidiga.

  3. Vänd sedan ner resten av sockret i marängsmeten.

  4. Klicka eller spritsa ut på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 45 minuter.

    Marängerna ska kännas torra och luftiga.

  5. Smält blockchokladen över svag värme eller vattenbad. Doppa halva marängen i chokladen och låt stelna.