Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Chokladdoppade sesamtoppar med gojibär

Foto: Frida Wismar

Vote
(3)

Räcker till 10-15 st

Räcker till...

10-15 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 1/2 dl Risenta gojibär
  • 200 g kokosflingor
  • 100 g Risenta skalade sesamfrön
  • rivet skal av en halv citron
  • 50 g mörk choklad (minst 70 % kakao)
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält hälften av smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ägg och socker pösigt i en skål.

  3. Tillsätt kokosflingor, sesamfrön, citronskal, gojibär, smät smör och rör ihop till en smet.

  4. Skiva sedan ned resten av det hårda smöret i tunna skivor. Mosa ihop alltsammans med en gaffel. Låt stå kallt i minst 10 minuter.

  5. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för stora toppar och ca 10 minuter för små toppar.

  7. Låt kakorna kallna. Doppa sedan den övre eller nedre delen av kakan i smält choklad.

  8. Ställ dem att stelna på bakplåtspapper