Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(18)

Chokladkolasnittar

Sega snittkakor med en tydlig smak av chokladkola.

Nu är det fikapaus

Vote
(18)

Räcker till 45 st

Räcker till...

45 st

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör rumsvarmt
  • 90 g strösocker
  • 37 g brun farin strö
  • 80 g ljus sirap
  • 180 g vetemjöl
  • 27 g kakao
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 krm salt
  1. Sätt ugnen på 175°C (över-och undervärme).
  2. Rör ihop smör, strösocker och brun farin strö. Tillsätt därefter sirapen och rör tills allt blandat sig.
  3. Blanda samman kakao, vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Tillsätt de torra ingredienserna till smör-och sockerblandningen och rör tills degen precis gått ihop.
  4. Dela degen i tre delar och rulla ut de till längder på en plåt. Se till att det är mycket mellanrum mellan varje längd. Platta till längderna något med fingrarna.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Tag ut och skär direkt upp längderna i sneda snittar. Låt svalna på plåt.