Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladskorpor med apelsin
Lätt att göra, goda att äta
Räcker till ca 50 stycken
Räcker till...
ca 50 stycken
Recepttyp
Småkakor
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl sötmandel
- 100 g matfett
- 1½ dl strösocker
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1½ tsk bakpulver
- skal av 1 apelsin
Sätt ugnen på 200°C
Hacka mandeln grovt
Rör matfett och socker pösigt, tillsätt sedan ett ägg i taget under omrörning.
Blanda mandel, mjöl, siktad kakao, bakpulver och apelsinskal och rör ner detta i äggsmeten.
Arbeta ihop till en deg och dela i 3 bitar. Rulla ut till längder, lika långa som plåten de ska gräddas på. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt.
Gräddas mitt i ugnen i 15 minuter. Skär sedan direkt i snedabitar och lägg dem med snittytan upp och torka i 100°C i ca 20 minuter eller tills de är torra.