Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Chokladskorpor med apelsin

Lätt att göra, goda att äta

Thean

Vote
(16)

Räcker till ca 50 stycken

Räcker till...

ca 50 stycken

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl sötmandel
  • 100 g matfett
  • 1½ dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • skal av 1 apelsin
  1. Sätt ugnen på 200°C

  2. Hacka mandeln grovt

  3. Rör matfett och socker pösigt, tillsätt sedan ett ägg i taget under omrörning.

  4. Blanda mandel, mjöl, siktad kakao, bakpulver och apelsinskal och rör ner detta i äggsmeten.

  5. Arbeta ihop till en deg och dela i 3 bitar. Rulla ut till längder, lika långa som plåten de ska gräddas på. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt.

  6. Gräddas mitt i ugnen i 15 minuter. Skär sedan direkt i snedabitar och lägg dem med snittytan upp och torka i 100°C i ca 20 minuter eller tills de är torra.