Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladsprängda havrekakor
En smaskig havrekaka med chokladbitar i.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 20 stycken
Räcker till...
20 stycken
Recepttyp
Småkakor
Havrekakor
Näringsvärde
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 5,5 dl Gyllenhammars Havregryn
- 4 dl extra fint vetemjöl
- 150 gram mjukt smör
- 3/4 dl farinsocker
- 1/2 dl socker
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl hackad mörk choklad
- 3/4 dl kakao nibs
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1/4 tsk salt
- 3/4 tsk rivet apelsinskal (valfritt)
- 1/2 dl vatten
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda samman mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt till en smulig deg.
Tillsätt sirap, hackade choklad, kakao nibs, apelsinskal (valfritt) och vatten. Blanda ihop till en deg.
Rulla degen till en stor rulle (eller ett par små) ca 5 cm i diameter. Lägg i kylskåpet ca 30 minuter. Skär därefter rullarna i 1 cm tjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader och sätt in plåten med kakor mitt i ugnen. Grädda 12-15 minuter. Ta ut kakorna och låt dem svalna på ett galler.