Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Chokladsprängda havrekakor

En smaskig havrekaka med chokladbitar i.

marie 30

Vote
(7)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 20 stycken

Räcker till...

20 stycken

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 5,5 dl Gyllenhammars Havregryn
  • 4 dl extra fint vetemjöl
  • 150 gram mjukt smör
  • 3/4 dl farinsocker
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl hackad mörk choklad
  • 3/4 dl kakao nibs
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 3/4 tsk rivet apelsinskal (valfritt)
  • 1/2 dl vatten
  1. Värm ugnen till 200 grader.

  2. Blanda samman mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt till en smulig deg. 

  3. Tillsätt sirap, hackade choklad, kakao nibs, apelsinskal (valfritt) och vatten. Blanda ihop till en deg.

  4. Rulla degen till en stor rulle (eller ett par små) ca 5 cm i diameter. Lägg i kylskåpet ca 30 minuter. Skär därefter rullarna i 1 cm tjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt.  

  5. Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader och sätt in plåten med kakor mitt i ugnen. Grädda 12-15 minuter. Ta ut kakorna och låt dem svalna på ett galler.