Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Cookies med vit choklad, tranbär och pistagenötter
Pepparkakor i all ära men det finns andra småkakor som också passar adventsfika och julmys. Här är en härlig cookie där toppingen både är söt, salt och syrlig. Kan det bli bättre?
Räcker till 20-25 st kakor (beroende på storlek)
Räcker till...
20-25 st kakor (beroende på storlek)
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör rumsvarmt
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 msk sirap
- 1 st ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 150 g vit choklad knappar eller hackad
- 75 g pistagenötter grovhackade
- 75 g torkade tranbär grovhackade
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa rumsvarmt smör med socker och sirap luftigt och poröst. Tillsätt även ägget under vispning.
- Sikta sedan ner mjöl, bakpulver salt och vaniljsocker, vispa ihop snabbt så att degen precis går ihop och tillsätt sedan vit choklad, pistagenötter och tranbär.
- Forma bollar och lägg på plåt med gott om utrymme emellan då de flyter ut.
- Grädda i ca 12-15 min. Kakorna skall flyta ut och få lite färg.
- Tips! För extra mums så dekorera med lite choklad, tranbär och pistage även på kakorna precis då de tas ur ugnen.