Dreamy White Macarons
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 20-25 st
20-25 st
Ingredienser
Så gör du
- 100 g mandelmjöl
- 110 g äggvita ca 3 äggvitor som har legat en dag i rumstemperatur
- 200 g florsocker
- 5 msk socker
- några droppar vit konditorfärg
Passion Marshmallows kräm
- 6 st passionsfrukter
- 70 g flytande glykos
- 75 g socker
- 2-3 st gelatinblad
Passion Marshmallows kräm
Börja med att skrapa ut fruktköttet ur 3 passionsfrukter och blanda med socker och 35 g glykos i en kastrull. Värm till 160 grader.
Lägg under tiden gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vidare skrapar du ut fruktköttet av de 3 resterande passionsfrukterna och blandar med resten av glykosen i en skål.
När passionsblandningen i kastrullen har nått 160 grader tillsätts gelatinet som du har kramat ut allt vatten ur.
Blanda detta väl.
Tillsätt den kalla passionsblandningen och blanda väl.
Använd en visp eller mixer och blanda tills det blir en fyllig kräm. Denna kräm kan även användas som topping på cupcakes.
Det är bäst att använda krämen när den är nygjord eftersom den fort kan bli lite för stel.
Macarons
Vispa äggvitorna i en stor vispskål. När äggvitorna börjar skumma tillsätts socker, en matsked åt gången. Övervispa inte.
Blanda samman mandelmjöl och florsocker i en skål. Använd gärna en sil för att sikta detta.
Blanda försiktigt ner detta i marängen.
Nu är det dags att tillsätta konditorfärg. Eftersom jag vill ha vita macarons tar jag några droppar vit konditorfärg (finns hos kakeboksen.no).
Vidare använder jag en medelstor tyll. Som dekoration kan man använda lite sockerpärlor.
Spritsa ut lagom stora klickar på en bakpappersklädd plåt och låt stå i ca 30 minuter tills macarons har fått en helt slät yta.
Grädda sedan i 150 grader i ca 10 minuter. Glöm inte att placera en plåt under denna i ugnen för att undvika sprickor i macarons.
Montering
När macarons är färdiggräddade så låter jag de vila i minst 20 minuter.
Lägg en klick kräm på en macarons. Sätt en macarons som ett lock på toppen.
De här macronns blir godare efter några dagar i kylskåp.