Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Drömmar
Recept på klassisk spröd småkaka, som funnits på kakfaten i många år. Vi förstår varför!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till ca 40 st
Räcker till...
ca 40 st
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 3 dl socker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 dl rapsolja (eller annan olja med neutral smak)
- 1 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
- ca 4 dl vetemjöl
Dekoration
- 20 st Dr. Oetker skållad mandel
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget. Blanda hjorthornssalt med mjölet och rör ned det i degen. Rör samman till en deg som håller ihop och låt den vila en stund i kylskåpet.
Dela mandlarna på längden.
Rulla ut degen i 2 längder. Skär dem i bitar och forma dem till bollar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Tryck fast en halv skållad mandel i varje kaka.
Grädda i 150 grader mitt i ugnen ca 20 minuter.