Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Dubaichoklad-cookies
Fyllda Dubai Chocolate Cookies - Chokladkakor fyllda i Dubai Chokladstil med pistagekräm och knaprig Kadayif - lätta att baka själv.
Räcker till ca 25 st kakor
Räcker till...
ca 25 st kakor
Ingredienser
Så gör du
Dubaichokladfyllning
- 100 g kadayif
- 20 g smör
- 125 g pistagekräm sötad
- 2 tsk sesampasta
Mördeg
- 2 dl vetemjöl
- ca 2 msk kakao
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 dl florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vanillinsocker
- 75 g mjukt smör
- 1 st äggula medelstor
Dekoration
- 50 g mörk choklad
- hackade pistagenötter
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen. Över-/undervärme: ca 200 °C eller varmluft: ca 180 °C
- Skär kadayif i små bitar och stek den i en stekpanna med smöret tills det är gyllenbrunt. Lägg den rostade kadayifen, pistagekräm och sesampasta i en skål och blanda med en träslev tills det blir krämigt. Låt pistaschkadayif-fyllningen svalna.
- Blanda mjöl med kakao och bakpulver i en mixerskål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda allt med en mixer (degkrok), först kort på lägsta hastighet och sedan på högsta effekt, tills du har en smidig deg. Kavla ut mördegen på lätt mjölad arbetsyta tills den är ca 3 mm tjock. Stansa ut vågiga kakor(Ø 4-5 cm) och lägg dem på bakplåten. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Lägg över kakorna på ett galler med bakplåtspapper och låt svalna.
- Smält chokladen.
- Vänd hälften av kakorna och fördela pistaschkadayif-fyllningen jämnt ovanpå med hjälp av 2 teskedar. Lägg en kaka ovanpå varje och tryck till ordentligt. Ringla eller spritsa den smälta chokladen över kakorna och strössla med hackade pistagenötter.
- Tips! Kakorna håller i cirka 2 veckor om de förvaras i kyl i en tätt försluten behållare.