Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Elsakakor
Jättegoda småkakor som smälter i munnen.
Räcker till 40 st
Räcker till...
40 st
Recepttyp
Småkakor
Ingredienser
Så gör du
- 2 hg smör Ej margarin
- 1 msk sirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Smält smöret och rör ihop det med sirapen.
Blanda i resten av ingredienserna. Det blir en väldigt lös deg.
Dela degen till två lika stora delar. Lägg på plastfolie och forma till två rullar ungefär i storlek med en femkrona. Låt stelna i kylen, gärna över natten.
Det ska nu gå att skära i degen, gör små "mynt" och lägg på plåt, inte för nära varandra.
Grädda i ugnen på 100 grader i ca 40-60 minuter. De är klara när de fått en gyllenbryn färg.