Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Farmors syltstänger
Klassiska syltkakor som för tankarna till farmors läckra kakfat.
Ingredienser
Så gör du
- 125 g smör rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- ca 1/2 dl hallonsylt
Rör smör och socker riktigt krämigt. Tillsätt ägget. Blanda vetemjöl och bakpulver och arbeta in det i smörblandningen. Låt degen vila kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till tjocka längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en kanal för sylten med pekfingret. Bred på sylten. Grädda längderna i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Skär kakorna på snedden och låt dem svalna.