Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Farmors syltstänger

Klassiska syltkakor som för tankarna till farmors läckra kakfat.

mariaa88

Vote
(5)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • ca 1/2 dl hallonsylt
  • Rör smör och socker riktigt krämigt. Tillsätt ägget. Blanda vetemjöl och bakpulver och arbeta in det i smörblandningen. Låt degen vila kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till tjocka längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en kanal för sylten med pekfingret. Bred på sylten. Grädda längderna i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Skär kakorna på snedden och låt dem svalna.