Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Finska pinnar

Vote
(7)

Räcker till ca 25 st

Räcker till...

ca 25 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g Dr. Oetker Mandel Skalad
  • 5 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g smör
Pensling och garnering
  • 1 st äggvita
  • pärlsocker
  • Dr Oetker hackad mandel
  1. Mal mandeln i en mandelkvarn. Hacka samman mjöl, socker, mandel, bittermandelarom och smör. Låt degen vila en stund i kylen.

  2. Rulla degen till fingertjocka längder och lägg dem tätt intill varandra. Pensla med den uppvispade äggvitan. Strö på pärlsocker och hackad mandel.

  3. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

  4. Gräddas i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter.