Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Finska pinnar

En rikitigt klassiker bland småkakor och inte alls svår att baka. Här är receptet.

Vote
(3)
Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g Dr. Oetker Skållade mandlar
  • 1 krm Dr. Oetker bittermandelarom
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör
Pensling
  • 1 st äggvita
  • pärlsocker
  • 1 påse Dr. Oetker hackad mandel
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Kör mandlarna i mixer eller matberedare till ett fint mjöl. Blanda med vetemjöl och socker.

  3. Smula ner smöret och nyp ihop till en deg.

  4. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem nära varandra. Pensla med uppvispad äggvita och strö över hackade mandlar och pärlsocker.

  5. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.