Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Florentiner

Recept på en nöt- och fruktkaka som sen doppas I härlig choklad. Ljuvlig småkaka!

 

 

Vote
(7)

Räcker till 30-40 st kakor

Räcker till...

30-40 st kakor

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • 100 g Dr. Oetker hackad mandel
  • 50 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 50 g Dr. Oetker röda cocktailbär
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g mörk blockchoklad
  1. Rosta, mandlar och hasselnötter gyllenbruna i en stekpanna och låt svalna av på en tallrik. Hacka cocktailbären i bitar.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Smält smör och socker långsamt under omrörning. Tillsätt vispgrädden och rör tills sockret har lösts upp.

  4. Tillsätt rostade mandlar, hasselnötter, cocktailbär, hackat apelsinskal och mjöl och låt det koka försiktigt under omrörning till en jämn massa.

  5. Klicka med en matsked ut massan på pakplåtspappersklädd plåt alternativt i små muffinsformar. Platta till massan något.

  6. Grädda på mittersta falsen i ugnen i 8-10 min.

  7. När kakorna är gräddade lägger du dem i frysen (i formarna) i ca 30 minuter.

  8. Ta sedan ut dem ur frysen och låt dem vila i ca 5 minuter, tills pappersformarna har blivit rumstempererade. Ta försiktigt av pappersformarna.

  9. Grovhacka chokladen och smält den i vattenbad på svag värme och häll den i en skål.

  10. Sätt de avsvalnade kakorna på en gaffel, doppa dem i chokladen, stryk försiktigt av överflödig choklad och placera dem på ett bakplåtspapper tills de har stelnat.