Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Förenklade Macarons

Jag är för lat för att skala och skålla mandel och sikta osv så jag förenklade receptet en aning. Har hittils gett perfekta macarons varje gång jag provat!

Kakbiten

Vote
(8)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 30 st

Räcker till...

30 st

Ingredienser

Så gör du

 • 120 g äggvita
 • 35 g socker
 • 150 g malen mandel
 • 150 g florsocker
 • 150 g socker till sockerlag
 • 50 g vatten till sockerlag
 • Mal mandeln fint. Väg upp 150 gram på en köksvåg. Blanda mandel och florsocker i en bunke. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.

  Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.

  Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig.

  Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.

  Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör klickarna stora som 5-kronor ungefär. Om smeten lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.

  Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen i 160 grader. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt dem svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.
  Fyll sedan med något gott!