Förenklade Macarons
Jag är för lat för att skala och skålla mandel och sikta osv så jag förenklade receptet en aning. Har hittils gett perfekta macarons varje gång jag provat!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 30 st
30 st
Ingredienser
Så gör du
- 120 g äggvita
- 35 g socker
- 150 g malen mandel
- 150 g florsocker
- 150 g socker till sockerlag
- 50 g vatten till sockerlag
Mal mandeln fint. Väg upp 150 gram på en köksvåg. Blanda mandel och florsocker i en bunke. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.
Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.
Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig.
Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.
Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör klickarna stora som 5-kronor ungefär. Om smeten lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.
Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen i 160 grader. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt dem svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.
Fyll sedan med något gott!