Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Franska Makroner med mousse

Recept på denna klassiska franska mandelbiskvi, som kan varieras i det oändliga med både färg och fyllning.

Vote
(12)

Räcker till 20-25 st

Räcker till...

20-25 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 påsar Dr. Oetker Hackade Mandlar (100 g)
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggvitor rumstempererade
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao eller valfri Dr. Oetker Hushållsfärg
Fyllning:
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse vanilj, choklad eller jordgubb
  • 2 1/2 dl mjölk
  1. Kör mandel och florsocker i matberedare till en finfördelad massa. Vispa äggvitorna nästan fasta. Tillsätt strösocker och vispa till en styv massa.

  2. Vänd ner mandelsockret i äggvitorna och blanda samman till en jämn smet. Vänd ner hushållsfärg eller siktad kakao i smeten.

  3. Fördela smeten i en spritspåse med slät tyll. Har man ingen spritspåse kan man ta en plastpåse och klippa ett hål på ca 10 mm i hörnet.

  4. Spritsa ut små kakor på en bakpappersklädd plåt. Låt stå i ca 20 minuter innan gräddning så makronerna torkar något. Grädda i varmluft 160 grader eller vanlig ugn 175 grader i 15-20 minuter. 

    Låt kakorna kallna innan de lossas från plåten.

  5. Mousse: Vispa påsens innehål med 2 1/2 dl mjölk. Använd gärna elvisp och vispa 3-4 minuter på hög hastighet. Fördela mousse på hälften av makronerna och lägg samman dem med andra hälften. Förvaras i kyl fram till servering.