Franska Makroner med mousse
Recept på denna klassiska franska mandelbiskvi, som kan varieras i det oändliga med både färg och fyllning.
Räcker till 20-25 st
20-25 st
Ingredienser
Så gör du
- 2 påsar Dr. Oetker Hackade Mandlar (100 g)
- 3 dl florsocker
- 3 äggvitor rumstempererade
- 1 dl strösocker
- 2 msk kakao eller valfri Dr. Oetker Hushållsfärg
Fyllning:
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse vanilj, choklad eller jordgubb
- 2 1/2 dl mjölk
Kör mandel och florsocker i matberedare till en finfördelad massa. Vispa äggvitorna nästan fasta. Tillsätt strösocker och vispa till en styv massa.
Vänd ner mandelsockret i äggvitorna och blanda samman till en jämn smet. Vänd ner hushållsfärg eller siktad kakao i smeten.
Fördela smeten i en spritspåse med slät tyll. Har man ingen spritspåse kan man ta en plastpåse och klippa ett hål på ca 10 mm i hörnet.
Spritsa ut små kakor på en bakpappersklädd plåt. Låt stå i ca 20 minuter innan gräddning så makronerna torkar något. Grädda i varmluft 160 grader eller vanlig ugn 175 grader i 15-20 minuter.
Låt kakorna kallna innan de lossas från plåten.
Mousse: Vispa påsens innehål med 2 1/2 dl mjölk. Använd gärna elvisp och vispa 3-4 minuter på hög hastighet. Fördela mousse på hälften av makronerna och lägg samman dem med andra hälften. Förvaras i kyl fram till servering.