Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(47)

Gluten och laktosfria syltkakor

Recept på syltkakor som både är gluten- och laktosfria och väldigt goda. Kakorna går jättebra att förvara i en burk i frysen. De är som godast när de är kalla!

Vote
(47)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 30 st kakor

Räcker till...

30 st kakor

Ingredienser

Så gör du

Syltkakor
  • 5 dl glutenfritt mjöl (Lågprotein mix går bra att användas)
  • 175 gram laktosfritt smör, rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 0,5-1 dl hallonsylt
Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 5 droppar citronsaft eller ättika
Syltkakor
  1. Arbeta ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker till en smulig massa.

  2. Vispa upp ägget och häll ned det i den smuliga massan. Arbeta ihop till en fin deg.

  3. Sätt ugnen på 160 grader (OBS! Graderna mellan olika ugnar kan skilja sig. Jag har varmluftsugn).

  4. Gör små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Gör en grop i varje boll. Fyll groparna med hallonsylt.

  6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

  7. Låt kakorna svalna.

Glasyr
  1. Blanda ihop samtliga ingredienser och visa sedan med elvisp någon minut tills det blir lite fluffigt.

  2. Spritsa, ringla eller bred ut glasyren på kakorna. Stelnar på ca 20 minuter