Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfria hallongrottor
Recept på hallongrottor som är glutenfria. En av våra mest älskade småkakor, nu tillgänglig för flera magar.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 20-25 st kakor
Räcker till...
20-25 st kakor
Ingredienser
Så gör du
- 175 g smör
- 1 dl socker
- ca 6,5 dl finax finmjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- hallonsylt
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ihop socker och smör.
- Tillsätt resten av ingredienserna förutom hallonsylten och vispa igen. Det kommer bara smuligt så du kan behöva använda händerna i slutet för att knåda ihop den till en deg.
- (När degen blir lite varmare av dina händer kommer den vara lättare att forma.) Gör runda bollar som är ca. 1-2 msk stora och lägg på en bakplåt.
- Tryck ner i mitten med fingret så att du kan ta i en klick hallonsylt.
- Ta in i ugnen och grädda i ca. 14 minuter. De kommer att flyta ut lite.
- Ta ut dem och använd ett glas till att forma dem helt runda och "trycka" ihop dem igen. Dem kommer vara väldigt mjuka men dem stelnar när de svalnar.