Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(278)

Glutenfria hallongrottor

Recept på hallongrottor som är glutenfria. En av våra mest älskade småkakor, nu tillgänglig för flera magar.

baka.se

Vote
(278)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 20-25 st kakor

Räcker till...

20-25 st kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g smör
  • 1 dl socker
  • ca 6,5 dl finax finmjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • hallonsylt
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ihop socker och smör.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna förutom hallonsylten och vispa igen. Det kommer bara smuligt så du kan behöva använda händerna i slutet för att knåda ihop den till en deg.
  4. (När degen blir lite varmare av dina händer kommer den vara lättare att forma.) Gör runda bollar som är ca. 1-2 msk stora och lägg på en bakplåt.
  5. Tryck ner i mitten med fingret så att du kan ta i en klick hallonsylt.
  6. Ta in i ugnen och grädda i ca. 14 minuter. De kommer att flyta ut lite.
  7. Ta ut dem och använd ett glas till att forma dem helt runda och "trycka" ihop dem igen. Dem kommer vara väldigt mjuka men dem stelnar när de svalnar.