Glutenfria pepparkakor
Recept på glutenfria pepparkakor.
Tips! Väg ingredienserna för ett säkert resultat. Vill du göra pepparkakshus? Blanda degen 4-5 minuter efter att du tillsatt bovetemjölet. Då blir den gräddade degen hårdare, stadigare och enklare att bygga med.
Foto: Frida Wismar
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 1 sats
1 sats
Ingredienser
Så gör du
- 150 g margarin
- 130 g / 1,75 dl Risenta rårörsocker
- 150 g / 1 dl mörk sirap
- 15 g / 1 msk pepparkakskrydda , lika delar kanel, ingefära & mald nejlika
- 8 g / 10 krm bikarbonat
- 200 g / 3,3 dl Risenta rismjöl
- 120 g / 2 dl Risenta bovetemjöl
- 35 g / 2,3 msk vatten
Rör margarin och rårörsocker poröst i en matberedare.
Tillsätt sirap, pepparkakskryddor och bikarbonat. Blanda ner rismjölet och blanda i matberedare i cirka 5 minuter.
Tillsätt bovetemjöl och rör tills mjölet precis är inarbetat i degen. Tillsätt vattnet och blanda snabbt in det i degen.
Man kan baka ut pepparkakorna på två sätt:
Alternativ 1: Spritsa direkt ut runda tunna kakor på bakplåtspapper.
Alternativ 2: Låta degen stelna i kylskåpet. Kavla sedan ut degen tunt på mjölat bord och ta ut pepparkakor med önskad form.Grädda pepparkakorna i 5-7 minuter. Håll uppsikt så att de inte bränns.
Vill du göra pepparkakshus? Blanda degen 4-5 minuter efter att du tillsatt bovetemjölet. Då blir den gräddade degen hårdare, stadigare och enklare att bygga med.
*lika delar kanel, ingefära & mald nejlika