Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Glutenfria pepparkakor

Recept på glutenfria pepparkakor.

Tips! Väg ingredienserna för ett säkert resultat. Vill du göra pepparkakshus? Blanda degen 4-5 minuter efter att du tillsatt bovetemjölet. Då blir den gräddade degen hårdare, stadigare och enklare att bygga med.

Foto: Frida Wismar

Vote
(7)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 sats

Räcker till...

1 sats

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g margarin
  • 130 g / 1,75 dl Risenta rårörsocker
  • 150 g / 1 dl mörk sirap
  • 15 g / 1 msk pepparkakskrydda , lika delar kanel, ingefära & mald nejlika
  • 8 g / 10 krm bikarbonat
  • 200 g / 3,3 dl Risenta rismjöl
  • 120 g / 2 dl Risenta bovetemjöl
  • 35 g / 2,3 msk vatten
  1. Rör margarin och rårörsocker poröst i en matberedare.

  2. Tillsätt sirap, pepparkakskryddor och bikarbonat. Blanda ner rismjölet och blanda i matberedare i cirka 5 minuter.

  3. Tillsätt bovetemjöl och rör tills mjölet precis är inarbetat i degen. Tillsätt vattnet och blanda snabbt in det i degen.

  4. Man kan baka ut pepparkakorna på två sätt:

    Alternativ 1: Spritsa direkt ut runda tunna kakor på bakplåtspapper.
    Alternativ 2: Låta degen stelna i kylskåpet. Kavla sedan ut degen tunt på mjölat bord och ta ut pepparkakor med önskad form.

  5. Grädda pepparkakorna i 5-7 minuter. Håll uppsikt så att de inte bränns.

  6. Vill du göra pepparkakshus? Blanda degen 4-5 minuter efter att du tillsatt bovetemjölet. Då blir den gräddade degen hårdare, stadigare och enklare att bygga med.

    *lika delar kanel, ingefära & mald nejlika