Hagets chokladbiscotti med smak av lakrits och hallon
En god biscotti som passar utmärkt till kaffet!
Vill man ha den hård, rostar man den lätt i ugnen.
Räcker till 45 st
45 st
Ingredienser
Så gör du
- 150 gram smör rumsvarmt
- 2 dl socker
- 3 st ägg
- 8 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 1/2 - 2 msk lakritspulver
- 100 gram mörk choklad med smak av hallon
Rör smöret mjukt tillsammans med sockret.
Rör i ett ägg i taget och blanda till en jämn smet.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker samt lakritspulvret.
Rör ner blandningen i smörblandningen också knåda ihop till en deg.
Hacka chokladen ganska grovt och knåda in i degen.
Dela degen i fyra delar och rulla ut varje del till en rulle.
Lägg rullarna med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 25 minuter, eller tills längderna börjar få färg.
Låt dem svalna lite och skär dem sen i tjocka skivor.
Vill man ha biscottin hård kan man rosta den i ugnen:
Lägg dem med ena snittytan uppåt och rosta i 175 grader ca 10 minuter, vänd dem och rosta i ytterligare 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna torka på eftervärme.
Förvara biscottin i burk med lock.