Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallongrottor
Det kan aldrig gå fel med hallongrottor. Snabbt, enkelt och gott!
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Ingredienser
Så gör du
- 125 gram rumsvarmt smör eller margarin
- 1 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 dl potatismjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 dl hallonsylt (kan ersättas med valfri sylt i fastare form)
Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med formar.
Blanda ihop det rumstempererade smöret tillsammans med socker.
Mixa ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda sedan med smör/sockerblandningen och rör ihop till en deg.
Forma ca 20 st bollar av degen och tryck ut i formar. Gör en liten grop i mitten och lägg sedan i en klick sylt. Tänk på att ha en fastare form av sylt, annars kan det lätt rinna ut som det gjort på bilden ovan.
In i ugnen i ca 12 minuter. Hallongrottorna skall inte få allt för mycket färg utan bibehålla sin ljusa färg.