Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(48)

Hallongrottor

Det kan aldrig gå fel med hallongrottor. Snabbt, enkelt och gott!

lanie459

Vote
(48)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 gram rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl hallonsylt (kan ersättas med valfri sylt i fastare form)
  1. Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med formar. 

  2. Blanda ihop det rumstempererade smöret tillsammans med socker. 

  3. Mixa ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda sedan med smör/sockerblandningen och rör ihop till en deg. 

  4. Forma ca 20 st bollar av degen och tryck ut i formar. Gör en liten grop i mitten och lägg sedan i en klick sylt. Tänk på att ha en fastare form av sylt, annars kan det lätt rinna ut som det gjort på bilden ovan. 

  5. In i ugnen i ca 12 minuter. Hallongrottorna skall inte få allt för mycket färg utan bibehålla sin ljusa färg.