Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallongrottor med smörkrämstopping
En klassiker med twist! Extra festliga hallongrottor dekorerade med spritsad smörkräm och strössel. Ett riktigt kalasrecept.
Räcker till 24 st
Räcker till...
24 st
Ingredienser
Så gör du
Hallongrottor
- 200 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl florsocker
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl fast hallonsylt till fyllning
Topping och dekoration
- 250 g rumstempererat smör
- 1 fp Dr. Oetker Base for buttercream
- 0,75 dl hallonsylt
- Dr. Oetker Nonpareille
- Vispa ihop rumsvarmt smör med florsocker, salt och vaniljsocker så att det blir poröst och luftigt .
- Sikta sedan ner mjöl och bakpulver. Blanda ihop allt precis så att degen går ihop. Degen skall bearbetas så lite som möjligt för att få spröda kakor. Vispa snabbt ihop till smulor med elvispen, häll ut smulorna på ett bakplåtspapper, använd sedan pappret för att trycka ihop smulorna till en degrulle som du skär i bitar.
- Forma bitarna till bollar (ca 20-25g) och lägg i formar .
- Gör ett hål i mitten och fyll upp med sylt Skaftet på en träslev/gaffel är perfekta verktyg att trycka ner om du vill få jämna hål.
- Grädda på 175°c i ca 20 min. Låt sedan svalna på galler och under tiden gör du smörkrämstopping.
- Vispa smöret mjukt och poröst och tillsätt sedan 1 påse butter cream mix.
- Vispa ytterligare en stund så att allt mix fördelas och tillsätt därefter lite hallonsylt åt gången medans du vispar på högsta effekt med elvispen.
- När du har en fluffig härlig smörkräm så fyller du upp den i spritspåse och spritsar direkt på dem nu kalla hallongrottorna.
- Strö på lite strössel och nån lite godis på toppen och sedan är det bara att hugga in.