Hallonhjärtan
Jättegoda kakor med smak av vanilj och hallon som kan bakas på förhand men efter att man satt ihop dom med sylt bör dom ätas samma dag eftersom sylten gör kakan mjuk.
Räcker till ca. 15-20 dubbla kakor
ca. 15-20 dubbla kakor
Ingredienser
Så gör du
- 250 gram vetemjöl
- 1/4 tsk salt
- 225 gram mjuk smör
- 60 gram florsocker
- 1,5 msk Dr. Oetker vaniljsocker
Till fyllning
- hallonsylt
Till garnering
- florsocker
Rör ihop vetemjöl och salt.
Rör smöret med elvisp tills det är vitt och fluffigt.
Tillsätt florsockret och vaniljsockret och rör några minuter.
Tillsätt sedan vetemjölet blandat med saltet och rör bara så att det precis blandas.
Tryck ut degen till en platta och täck med plastfolie och ställ sedan in degen i kylen i minst en timme.
Kavla sedan ut degen på ett mjölat bakbord tills den är ca. 1/2 cm tjock. Tryck ut kakor med en hjärtform. I hälften av kakorna trycker du sedan ut ett litet hjärta på mitten av kakan. De här kommer sedan att bli överdelen på kakan när man sätter ihop dom med lite sylt mellan.
Ställ sedan in de ogräddade kakorna i kylen i ca. 15 minuter så att dom sedan håller formen bättre när dom gräddas.
Grädda kakorna i ca. 10 minuter i 175 graders ugn och låt dom sedan svalna på galler.
När kakorna svalnat pudras lite florsocker på kakorna som du tryckte ut dom små hjärtanen i, alltså dom kakorna som är överdelen på kakan. Sedan bred du ut lite hallonsylt ut på den undre kakan och så trycker man ihop dom två kakorna.