Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Hallonsuccéer

Ljuvliga hallonkakor, bra att ha på lut i frysen när man får oväntat sällskap.

Mårtenssons kök

Vote
(3)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 50 kakor

Räcker till...

ca 50 kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 265 g smör
  • 2 hg socker
  • 4 hg vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 krm vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 500 g hallonsylt
  1. Arbeta samman alla ingredienser, utom sylten, till en fast deg. Lägg plast över och ställ in i kylen minst 30 minuter. 

  2. Skär bort en tredjedel av degen och kavla ut resten, ca 5 mm tjock, på ett bakplåtspapper. Bred på hallonsylten. 

  3. Kavla ut resten av degen och sporra/skär smala remsor som läggs över sylten i ett snett rutmönster. 

  4. Grädda på 225 grader i ca. 25 minuter, till rutmönstret är gyllenbrunt. Skär i rutor medan kakan är varm.