Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Havre Crunchies

Kaka och smulpaj i ett! 

Vote
(3)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 50 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 200 g smält smör eller margarin
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda havregryn, kokosflingor, vetemjöl, socker, vaniljsocker och apelsinskal i en bunke.

  3. Smält smöret och rör i sirap och bikarbonat. Häll smörblandningen över den torra blandningen och rör om.

  4. Klä en rektangulär form (30 x 40 cm) med bakplåtspapper, häll i smeten och platta ut. Grädda i ugnen i 10-15 min. tills kakan har fått en gyllene färg. Skär i bitar innan kakan har kallnat.

  5. Tips: Bred gärna på ett tunt lager av apelsinmarmelad, så blir dessa sydafrikanska kakor ännu mumsigare. Det går också bra att byta ut hackat apelsinskal mot korinter eller hackad choklad.