Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Havrekakor med chokladbitar
Kakor som de flesta tycker om, lätt och fort att baka.
Räcker till 30-40 småkakor
Räcker till...
30-40 småkakor
Recepttyp
Småkakor
Havrekakor
Ingredienser
Så gör du
- 225 g smör
- 2 dl brunt farinsocker
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st ekologiskt ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 4,5 dl havregryn
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g grovt hackad mörk blockchoklad
Sätt ugnen på 225grader.
Blanda smör, farinsocker, strösocker och bakpulver till en smidig massa. (har du ingen köksmaskin rekommenderar jag att du använder händerna)
Rör ner ägget.
Tillsätt mjöl blandat med havregryn och vaniljsocker. Blanda sist ner chokladen.
Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt för att få dom stora, platta och frasiga. Eller i så klickar du ut dom i bakformar för att få dom lite mer sega och höga.
Grädda mitt i ugn ca 8-12min(beror på om du har dom i formar eller inte.