Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(23)

Hjärtekakor

Grundreceptet är ett helt vanligt schackruterecept. Jag tog med till jobbet och där gick dom åt!

elinsbakficka.se

Vote
(23)
Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  1. Blanda ihop mjöl, socker och smör. Använd gärna en matberedare.

  2. Dela degen på hälften och blanda den ena delen med vaniljsocker och den andra med kakao.

  3. Plasta in bitarna och lägg i kylen i ca 20 minuter.

  4. När degen stelnar lite i kylen letar du fram hjärtformen från pepparkaksbaket. Kavla ut kakaobiten, du kan låta den vara så tjock som din form är hög. Stansa ut hjärtan och lägg dom på en hög så du får ett torn av hjärtan. Plasta in och lägg i kylen.

  5. Ta en liten korv från din vaniljbit och lägg i ”skåran” på hjärttornet. Resten av vaniljen kavlar du ut och lägger runt dina hjärtan. Gör detta till hela vaniljbiten gått åt. Jag delade den i tre delar. Tryck till lite försiktigt, du vill inte att hjärtat ska förlora formen men du vill inte att det ska finnas luft emellan.

  6. Rulla gärna i strösocker eller något strössel (mitt smälte tyvärr i ugnen…)

  7. Lägg i frysen i ca 10 minuter

  8. Sätt ugnen på 175 grader.

  9. Använd en vass kniv för att skiva bitar som är ca 5 millimeter tjocka.

  10. Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen