Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Hjärtformade kakklubbor

Jag fullkomligt älskar firardagar (som jag kallar det för) som t.ex. Alla Hjärtans Dag! 

En del människor  tycker inte att det behövs en speciell dag för att visa kärlek för sin älskade och det får jag väl hålla med om,  men samtidigt tycker jag att det kan behövas för i dagens stressiga samhälle tar man sig inte alltid tid för varandra för att det finns en massa måsten.  Finns det då en speciell dag för detta så tar många sig tid och gör något extra för sin kärlek vilket jag tycker både är bra och mysigt! 

Det behöver inte kosta en massa pengar för att visa lite extra omtanke, dessa kakor är ett bra exempel på det och förutom att de är prisvärda är de otroligt söta, eller vad säger ni?

TinaGustafsson.com

Vote
(12)

Räcker till 40 st beroende på storlek på kakmåttet

Räcker till...

40 st beroende på storlek på kakmåttet

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 krm bakpulver
  • 225 gr smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 80 gr torkade och hackade tranbär
  • 130 gr hackad choklad
  • 40 st grillpinnar
  1. 1 Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.

  2. 2 Vispa smör, strösocker, råsocker och vanilj i en stor skål med elvisp på medelhög hastighet till krämig konsistent.

  3. 3 Tillsätt i mjölblandningen, lite i taget.

  4. 4 Lägg i torkade och hackade tranbär samt hackad choklad.

  5. 5 Linda in degen i plastfolie och förvara den en timme i kylskåp.

  6. 6 Sätt ugnen på 160 grader och lägg grillpinnarna i blöt.

  7. 7 Kavla ut degen till ca 0,5 tjocklek.

  8. 8 Skär ut hjärtat med hjälp av ett hjärtformat kakmått på ca 5.

  9. 9 Placera kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt med ca 3 cm mellan varje kaka. När du har placerat ut en rad med kakor, sticker du in grillpinnarna i botten av hjärtat.

  10. 10 Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt svalna helt på plåten.

  11. Fler recept av mig hittar du på: www.tinagustafsson.com