Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Hjärtmaränger

Maränger är en klar bakfavorit! Det är så himla kul att baka maränger, de kan varieras i färg, smak och form! Variera sprits-tyll så år du dem släta eller randiga...Jag dekorerade med frystorkade hallon, blåbär och jordgubbar. Det blev väldigt gott med lite syra mot det söta!

Vote
(16)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ekologiska äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 msk färsk citronsaft
  • några droppar röd hushållsfärg från Dr. Oetker
  • Dr. Oetker Frystorkade Hallon
  1. Sätt ugnen på 130 grader.

  2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.

  3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten), vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader.

  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat.

  5. Vispa ner ca 10 droppar röd karamellfärg och blanda tills färgen är jämn.

  6. Spritsa ut marängen till små hjärtan på en plåt med bakplåtspapper. Dra två strängar som får mötas och bilda ett litet hjärta. 

  7. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.

  8. Strö frystorkade bär på dina hjärtan.